29 januari 2020
Architecten geselecteerd voor Het Nautisch Hoofdkwartier
Office Winhov en Van Hoogevest Architecten zijn samen geselecteerd om het ontwerp te maken voor het nieuwe stadhuis op Willemsoord. De gunningscommissie heeft er veel vertrouwen in dat deze architectenbureaus op een uitstekende manier weten het stadhuis van Den Helder in te passen in de gebouwen 66 en 72. 

‌Beide architectenbureaus hebben hun eigen kwaliteiten die van pas komen bij de totstandkoming van Het Nautisch Hoofdkwartier. Zo heeft Office Winhov zich bewezen op het vlak van nieuwbouw en transformatie van complexe bouw op binnenstedelijke locaties, zoals de renovatie van het Amstelstation en het stadhuis in Leiden. Van Hoogevest architecten heeft zeer ruime ervaring op het gebied van restauratie en transformatie van monumentale gebouwen, zoals het Rijksmuseum in Amsterdam en het stadhuis in Utrecht.
De gunningscommissie bestond uit Robert Reus (gemeentesecretaris Den Helder), Ferdinand Vreugdenhil (directeur Zeestad), Edzo Bindels (supervisor Stadshart/Willemsoord) en Fons Asselbergs (voormalig directeur Rijksdienst Cultureel Erfgoed).

De keuze van Office Winhov/Van Hoogevest architecten is nog wel onder voorbehoud, omdat de drie niet gekozen bureaus 20 dagen de kans hebben bezwaar in te dienen. Als er op 12 februari 2020 geen bezwaren zijn ingediend is de keuze van Office Winhov/Van Hoogevest architecten definitief. Zeestad verstrekt daarna aan het architectenbureau de opdracht ontwerpfase en realisatie. Naar verwachting zijn medio februari de overige adviseurs ook geselecteerd en kan het ontwerpteam beginnen met de ontwerpfase. De planning is dat april 2023 het stadhuis in gebruik wordt genomen.

blijf op de hoogte
Vul hieronder uw e-mailadres in:
Ik ga akkoord met dat Het Nautisch Hoofdkwartier mij via e-mail op de hoogte houdt van de ontwikkelingen omtrent Het Nautisch Hoofdkwartier.
Bedankt voor uw aanmelding. 
‌We houden u op de hoogte.
aanmelden
downloads
- Concept document - 5.6 MB
Perscontact
Ferdinand Vreugdenhil
Directeur Zeestad B.V.
Facebook
Disclaimer: afbeeldingen dienen slechts ter illustratie van het concept.