11 November 2019
Vijf architectenbureaus in race voor verbouwing gebouwen 66 en 72
Vijf architectenbureaus is gevraagd een schetsontwerp te maken voor de verbouwing van de gebouwen 66 en 72. Dit gebeurt als onderdeel van de aanbesteding. Volgens directeur Ferdinand Vreugdenhil van ontwikkelmaatschappij Zeestad draait het om gerenommeerde architectenbureaus, die zowel hun sporen verdiend hebben op het gebied van restauratie als het bouwen van stadhuizen. In februari is bekend wie de architect wordt.

De vijf (combinaties van) architectenbureaus zijn: Office Winhov BV/Van Hoogevest Architecten BV; Team V Architectuur BV; Tony Fretton Architects/Geurst & Schulze architecten BV; Next Architects/Verlaan en Bouwstra architecten; Diederendirrix Architectuur & Stedenbouw/Civic Architects.

“Het zijn echt topbureaus”, zegt directeur Vreugdenhil. “Ik ben blij dat deze partijen zijn doorgegaan naar de volgende fase. De meeste inschrijvers bestaan uit twee architectenbureaus: een met expertise op het gebied van renovatie; de ander met stadhuizen. Dat is ook nodig omdat gebouw 66 en gebouw 72 zo verschillend zijn van elkaar. Gebouw 66 is een Rijksmonument; daar moet weer heel anders mee omgegaan worden, dan met gebouw 72.”

‌Onderdeel van deze fase is ook een informatiebijeenkomst, waar de bureaus voor worden uitgenodigd. Zij krijgen op dat moment te horen van gemeentesecretaris Robert Reus wat de visie is op de gemeentelijke organisatie. Edzo Bindels van West 8 Urban Design & Landscape Architecture legt uit wat de algehele opgave is. Daarnaast bezoeken ze de gebouwen 66 en 72. Tijdens de gelegenheid krijgen de architectenbureaus de kans om vragen te stellen.
De stukken voor dit deel van de aanbesteding moeten in december worden ingeleverd, waarna de gunningscommissie aan de slag gaat met de beoordeling. Deze commissie bestaat uit gemeentesecretaris Robert Reus, architect Edzo Bindels, professor drs. Fons Asselbergs en directeur Ferdinand Vreugdenhil van Zeestad. Begin januari wordt er een voorlopige keuze gemaakt, die eind januari definitief is. Dan zijn ook alle andere adviseurs voor het ontwerpteam geselecteerd, zoals de installateur en constructeur. Die gaan vervolgens samen met de architect aan de slag met het uitwerken van een voorlopig ontwerp.
blijf op de hoogte
Vul hieronder uw e-mailadres in:
Ik ga akkoord met dat Het Nautisch Hoofdkwartier mij via e-mail op de hoogte houdt van de ontwikkelingen omtrent Het Nautisch Hoofdkwartier.
Bedankt voor uw aanmelding. 
‌We houden u op de hoogte.
aanmelden
downloads
- Concept document - 5.6 MB
Perscontact
Ferdinand Vreugdenhil
Directeur Zeestad B.V.
Facebook
Disclaimer: afbeeldingen dienen slechts ter illustratie van het concept.