Afbeelding: West8
de gemeentemedewerker
Zeynep 
Het is 2030. Het Nautisch Hoofdkwartier draait op volle kracht. Hijgend parkeert Zeynep (41) haar fiets in de stalling. Ze is wat aan de late kant vandaag op haar werk als medewerker frontoffice van het sociaal domein van de gemeente Den Helder. Er is dan ook zoveel moois te zien onderweg. Al fietsend langs het vernieuwde pad van de Museumhaven ruikt ze de dieselolie van de historische boten, ziet ze op de boothelling een schip liggen dat in de verf wordt gezet en dat even verderop de Tres Hombres wordt bevoorraad, voor een avontuur naar de West.
Afbeelding: West8
Haar gedachten gaan even terug naar 2019, toen ze solliciteerde bij de gemeente en aan de slag moest aan de Drs. F. Bijlweg. Ze twij­felde destijds nog een beetje; de locatie straalde niet de ambitie uit die de gemeente wel uitsprak. Door de destijds voorgenomen verhuizing naar Willemsoord ging ze overstag: in die omgeving, in het kloppende historische hart van Den Helder, dáár wilde ze wel werken.

Nu, zoveel jaar later, is ze blij. Trots ook. Om deel uit te maken van een levende omgeving, waar altijd wat gebeurt. Waar zij aan de toekomst van de stad werkt, terwijl anderen het verleden nog tastbaar houden. Tijdens een wandelrondje in de lunchpauze is de bedrijvigheid continu om haar heen. Ze loopt dan ook weleens de Medemblikkerloods in, om te zien of er nog wat nieuws gebeurt. Maar ook daarbuiten. In gebouw 66, waar ze zelf werkt, komt ze regelmatig de medewerkers van de museumhaven tegen. In de publieksruimte bijvoorbeeld, waar ze soms alleen voor een lekkere kop koffie komen, maar ook verantwoordelijk zijn voor de organisatie van nautische evenementen. Zo is het stadhuis niet alleen open tijdens kantooruren, maar ook in het weekend en wordt er optimaal gebruik gemaakt van die ruimte. Goed over nagedacht!

Op vrijdag gaat ze na het werk regelmatig wat drinken in Grand Café 4711 en aansluitend een hapje eten bij een van de restaurants. ’s Avonds gaat ze door naar theater De Kampanje, waar altijd wel een interessant optreden te zien is, of pakt ze een film in de bioscoop. Na een zware werkweek ontspant een avondje in de spa ook goed. Het is echt super om in deze omgeving te werken.
Een blik in de toekomst

De toerist

Ilsa en Markus
Terwijl Zeynep geniet van haar werkplek, kijken Ilsa (62) en ­Markus (67) uit het Duitse Styrum hun ogen uit op de leugen­bankjes langs de Boerenverdrietsluis. De bootjes blijven maar varen. 
Lees meer

de Ambachtsman

Pieter
‘Waarom ga je niet op Het Nautisch Hoofdkwartier werken?’, vroeg z’n partner Frank. ‘Daar voel je je vast thuis.’ Pieter (50) is een echte ouderwetse ambachtsman.
Lees meer

Jonge krachten

Jesse en Fenna
Voor mbo-verpleegkunde student Fenna (20) en haar vriend Jesse (25), droneonderzoeker bij de Koninklijke ­Marine, is de Kleine Werf op Willemsoord ideaal.
Lees meer
blijf op de hoogte
Vul hieronder uw e-mailadres in:
Ik ga akkoord met dat Het Nautisch Hoofdkwartier mij via e-mail op de hoogte houdt van de ontwikkelingen omtrent Het Nautisch Hoofdkwartier.
Bedankt voor uw aanmelding. 
‌We houden u op de hoogte.
aanmelden
downloads
- Concept document - 5.6 MB
Perscontact
Ferdinand Vreugdenhil
Directeur Zeestad B.V.
Facebook
Disclaimer: afbeeldingen dienen slechts ter illustratie van het concept.