jonge krachten
Fenna en Jesse 
Fenna en Jesse zijn ook regelmatige bezoekers van Willemsoord. Ze zijn te jong om te weten hoe het Helderse uitgaansleven in de Koningstraat was. Maar de mbo-verpleegkunde student Fenna (21) en haar vriend Jesse (25), droneonderzoeker bij de Koninklijke Marine, is de Kleine Werf op Willemsoord ideaal. Sowieso staan de terrassen lekker in de zon, en zit je er lekker met je vrienden en vriendinnen. Ook het gemak van de bioscoop en het Tekpark om de hoek, is heel relaxt.
Afbeelding: West8
Afbeelding: West8
Maar de Kleine Werf in combinatie met grotere evenementen als de Clipper Race, het Foodtruckfestival of het Zomercarnaval, vindt Fenna helemaal perfect. Want overdag heb je met die events een feestje op de werf, maar daarna stopt het niet. Je gaat dan gewoon door in een van de uitgaansgelegenheden. Bij slecht weer kun je dan trouwens ook binnen in Het Nautisch Hoofdkwartier schuilen of in Stadshal De Kampanje. Twee jaar geleden met Sail 2028 was het trouwens echt geweldig. Samen naar de tallships kijken, de goede optredens, romantisch in het reuzenrad het vuurwerk meepakken en daarna stappen in de ‘Ode’ en Bar Bonaire. Het was echt waanzinnig druk, en je kwam iedereen tegen. Supergezellig!

Jesse is eigenlijk al jarenlang kind aan huis op de werf. Als student aan het Koninklijk Instituut Marine, zag hij de ontwikkeling van de Marinecampus van dichtbij. Hij zag hoe een deel van de voormalige Rijkswerf helemaal groen werd. Hij zag ook de ontwikkelingen aan de andere kant van de werf: de vorming van Het Nautisch Hoofdkwartier. Ja, het ziet er wel mooi uit en alles, maar in principe maakte dát hem nog niet eens zoveel uit. Wat volgens hem vooral chill was aan die ontwikkeling, was de komst van de nieuwe en bredere Ankerparkbrug. Nu kun je tenminste in een keer vanuit de Beatrixstraat gemakkelijk de Flaneerkade en Willemsoord op. Dat scheelt echt enorm omfietsen. En die meters maken best wat uit als je tot sluitingstijd in de kroeg hebt gezeten.
Een blik in de toekomst

de gemeentemedewerker

Zeynep
Het is 2030. Het Nautisch Hoofdkwartier draait op volle kracht. Hijgend parkeert Zeynep (41) haar fiets in de stalling. Ze is wat aan de late kant vandaag.
Lees meer

de toerist

Isla en Markus
Terwijl Zeynep geniet van haar werkplek, kijken Ilsa (62) en ­Markus (67) uit het Duitse Styrum hun ogen uit op de leugen­bankjes langs de Boerenverdrietsluis. De bootjes blijven maar varen.
Lees meer

de ambachtsman

Pieter
‘Waarom ga je niet op Het Nautisch Hoofdkwartier werken?’, vroeg z’n partner Frank. ‘Daar voel je je vast thuis.’ Pieter (50) is een echte ouderwetse ambachtsman.
Lees meer
blijf op de hoogte
Vul hieronder uw e-mailadres in:
Ik ga akkoord met dat Het Nautisch Hoofdkwartier mij via e-mail op de hoogte houdt van de ontwikkelingen omtrent Het Nautisch Hoofdkwartier.
Bedankt voor uw aanmelding. 
‌We houden u op de hoogte.
aanmelden
downloads
- Concept document - 5.6 MB
Perscontact
Ferdinand Vreugdenhil
Directeur Zeestad B.V.
Facebook
Disclaimer: afbeeldingen dienen slechts ter illustratie van het concept.